Kainuun Lausujat

2014 – 2015 Valo ajallaan aina -kiertue

Esitys tehtiin kainuulaisten kirjailijoiden runoista. Niiden teema oli vuodenajat ja runojen kautta esille nousevat esimerkiksi eri-ikäisten ihmisten ajatukset ja havainnot elämästä. Yhdistävän teeman vastapainoksi runot ja esiintyjät olivat hyvin erilaisia.

Esitykseen valittiin tekstejä seuraavilta runoilijoita: Risto Ahti, Soile Seppä, Risto Kormilainen, Tittamari Marttinen, Maria Vaara, Hannu Niklander, Seija Mustaneva, Risto Oikarinen, Liisa Haapalainen, Tarja Leinonen, Helinä Siikala, Sari Hämäläinen-Kemppainen.

Esiintyjinä oli 10 Kainuun lausujien naista. Kimmo Penttilä ohjasi esityksen osana Kaukametsän opiston aikuisten runoryhmää. Ohjausta saatiin viikonloppukurssilla myös Suomen lausujain liitosta Irene Kajolta.

Esitys oli katsojille maksuton ja kiersi Kainuun kunnissa. Kainuun kulttuuri-info tuki sen valmistamista Kulttuuria kuntalaisille -hankkeesta. Näin pystyimme tarjoamaan  esityksen yhdessä Kainuun kuntien kulttuuritoimien kanssa kainuulaisille runon ystäville. Kiitokset tuesta myös Purola-Puistolan kyläyhdistykselle, Kajaanin kaupunginteatterille ja Toini Karjalaiselle.

Seuraava Seija Mustanevan kirjoittama artikkeli pohjautuu esityksen valmistelussa kertyneeseen materiaaliin ja on julkaistu Kainuun Joulu -lehdessä 2015.

KAINUU RUNOILIJOIDEN PAIKKANA

© 2017 – Kainuun Lausujat ry